Селекционерът на световния шампион Германия Йоахим Льов все още не е взел окончателно решение дали да продължи да води Бундестима, въпреки че още преди Мондиал 2014 в Бразилия удължи договора си до лятото на 2016 година.

„До неделя беше само Световното, след това празненствата, сега отново се завърнах във Фрайбург. Трябва ми малко спокойствие, да говоря на спокойствие с президента на Германския футболен съюз Волфганг Нирсбах. Това го бяхме договорили, независимо от крайния изход на турнира. Сега трябва да дам пространство на моите емоции и радост, защото по време на турнира не успях”, сподели Льов в интервю за днешния брой на „Билд”.

„Нуждая се от още време, за да подредя нещата и да си изясня какво означава тази титла за бъдещето”, допълни треньорът, който призна, че все още му е трудно да се завърне към нормалния си начин на живот: "Изобщо не мога да заспя дълбоко. Събуждам се нощем и чувствата веднага идват. Човек си мисли колко интензивно и най-накрая невероятно красиво е било и тогава се наслаждава на пълно спокойствие".