Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Селекционерът на германския национален тим Йоахим Льов почти е завършил анализа си за представянето на Бундестима по време на световното първенство в Русия, но още от сега може да посочи две причини за големия провал на Мондиал 2018. Немците като световни шампиони отпреди четири години в Бразилия завършиха последни в групата си, спечелена от Швеция, пред Мексико и Южна Корея.

“Дискусията беше много конструктивна и полезна. Мисля, че до голяма се справихме с анализа, погледнахме дълбоко, откровено, сериозно и самокритично. Тези открития са основа на бъдещето. Беше важно да не реагираме емоционално на голямото разочарование. В такива ситуации трябва да охладиш ума и да погледнеш от дистанция. Същото се отнася и за играчите. Продължих да общувам с много от тях, макар че сега им е време за почивка. Посъветвах ги в първите дни да не мислят за това. Те бавно, но сигурно се завръщат към тренировъчни действия”, призна Льов след срещата си с босовете на германския футбол.

“Има още толкова различни аспекти, върху които трябва да помислим в следващите седмици. Две основни причини за неуспеха ни са игровото поведение и психическата нагласа. Трябва да възвърнем емоцията и страстта, която е неизменна част от играта на Германия. Това, естествено, е моя задача. Трябва да внедрим тези неща в игровия ни стил, комбинирайки ги с последните открития във футбола”, добави селекционерът на Бундестима за причините за провала.