Селекционерът на световния шампион Германия Йоахим Льов побърза да успокои феновете, които са притеснени от слабите резултати напоследък. Бундестимът завърши 2:2 в азиатския шампион Австралия в контролна среща, играна на „Фриц-Валтер-Щадион” в Кайзерслаутерн в сряда вечер.

"Факт е, че не изиграхме най-добрия си мач. Не всички идеи, които имахме, успяхме да осъществим. Резулататите в контролните мачове обаче не са толкова важни", сподели Льов и добави, че върху представянето на отбора е оказала влияне самолетната катастрофа в Алпите, при която загинаха 150 души.

"Изказвам съболезнованията си на семействата на жертвите. Този инцидент разтърси всички в отбора дълбоко, в последните два дни нямаше как да мислим за футбола", добави 55-годишният специалист.

Следващият мач на Германия е гостуване на Грузия в европейска квалификация. Мачът в Тбилиси е в неделя от 19:00 часа българско време. Бундестимът е втори в групата си със 7 точки, колкото имат и третият и четвъртият Шотландия и Ейре. Лидер е Полша с 10 точки.