Селекционерът на Германия Йоахим Льов разполага само с един вариант за централен нападател преди световните квалификации с Ейре (на 11 октомври в Кьолн) и с Швеция (на 15 октомври в Стокхолм). Това е голмайсторът на Борусия (Мьонхенгладбах) от началото на сезона Макс Крузе, който се явява единствена алтернатива на контузените Мирослав Клозе, Марио Гомес и Лукас Подолски. Въпреки проблемите в атака Льов иска отборът му да си извоюва класиране за световното първенство в Бразилия още в мача срещу Ейре в Кьолн.

„Иискаме да си осигурим класиране на световното пред собствена публика. Имам добри спомени от компактния стадион в Кьолн и искам да се класираме като победители в групата, без никакви въпросителни. Настроен съм положитено към мача в петък. Ирландците играят доста компактно в защита и са доста мощни физически. В тяхната природа е заложено да се отбраняват добре и да се прибират бързо в защита. Без значение кой треньор е начело на тима, Ейре винаги е труден съперник", коментира Льов.

„Макс Крузе и Сидни Сам използваха шанса си по време на пътуването ни в САЩ и убедиха с добри изяви. Крузе играч, който не стои само в предни позиции, но се връща и назад. Радвам се, че имаме такъв тип играч. Сам също е офанзивен футболист, развитието му е добро. Мога да си представя Томас Мюлер като централен нападател, но само ако нямам никаква друга алтернатива”, допълни 53-годишният специалист.

Германия е лидер в своята група „C” от зона Европа и може да се класира за Мондиал 2014 в Бразилия дори и при равенство или загуба срещу Ейре. Реми ще означава класиране на практика, тъй като Бундестима едва ли ще загуби с 10 гола разлика от Швеция в последния си мач. Ако все пак немците паднат от ирландците, ще им трябва задължително реми в Стокхолм, за да не играят баражи. Всички тези варианти обаче са само теоретични и реално трудно изпълними от противниците на Германия.