Селекционерът на Германия Йоахим Льов очаква днес избраниците си за последните две световни квалификации срещу Ейре (на 11 октомври) и Швеция (на 15 октомври). Преди двата решителни мача за класиране за Мондиал 2014 в Бразилия възниква напрежение между Льов и Байерн заради повиквателната на Марио Гьотце.

След получената контузия на глезена в мача за Суперкупата на Европа срещу Челси (7:6 след дузпи) новото попълнение на баварците влезе за кратко срещу Манчестър Сити (3:1) в Шампионската лига и срещу Леверкузен (1:1) в Бундеслигата. Босът на Байерн Ули Хоьнес обаче реагира остро за повиквателната, която Гьотце получи за Бундестима.

„За всички замесени би било по-добре той да тренира пълноценно две седмици и след това да играе там, където трябва. Това обаче е мое лично мнение и няма да се меся”, сподели 61-годишният Хьонес пред „Кикер”.

На съвсем друго мнение обаче спортният директор на баварците Матиас Замер, който е говорил лично с Льов да уреди за Гьотце индивидуална фитнес тренировка преди световните квалификации.