189 дни преди мача на откриването на Мондиал 2010 между домакина ЮАР и Мексико на 11 юни Германия изтегли трите си съперника в група "D" на специална церемония в Кейптаун. Бундестимът, който не е губил в групите на Световно  първенство от 1986 година насам, ще започне срещу Австралия на 13 юни в Дурбан, а пет дни по-късно ще се изправи срещу Сърбия в Порт Елизабет. На 23 юни отборът на Йоахим Льов ще срещне Гана в Йоханесбург, където ще се проведе и финала на турнира. 

"Жребият можеше и да е по-лош, но това е една интересна група. Когато искаш да достигнеш финала, трябва да победиж всеки противник без изключение. Респектирани сме от всички съперници. Трябва да приемем предизвикателството. Важното е да спечелим първия мач срещу Австралия. След това трябва да излезем със съответното самочувствие срещу Гана и Сърбия", коментира накратко жребия Йоахим Льов.

"По време на Купата на Конфедерациите през 2005 година играхме с Австрали и тогава спечелихме във Франкфурт с 4:3, но доста време се затруднявахме срещу този съперник. Задачата ни няма да бъде толкова лесна", сподели очакванията си Льов за първия мач срещу "кенгуратата".

Според него най-силният противник в групата е Сърбия: "Имам голям респект към отбора на Сърбия. Те спечелиха безапелационно групата си със Сърбия и смея да кажа, че се справиха страхотно. Разполагат със много добри играчи в редиците си."

"Сега знаем срещу кого и кога играем. Можем да започнем да планираме подготовката си. В следващите два дни ще обмислим с кои отбори е най-добре да играем контроли в подготвителния период. Ще бъдат съперници, чийто стил на игра наподобява този на противниците ни в групата", завърши Льов.

Ако Бундестимът спечели групата си, то ще играе на осминафинал в Блуфонтейн на 27 юни срещу втория от група "C", където са тимовете на Англия, САЩ, Алжир и Словения. Ако обаче Германия остане на второ място в своята група, то осминафиналния сблъсък на Балак и компания ще бъде в Рустенбург срещу победителят от същата група "C".  /БЛИЦ