Старши треньорът на последния носител на Купата на УЕФА в 38-ото издание на турнира Шахтьор (Донецк) Мирча Луческу бе на върха на щастието след спечелването на трофея.

"Благодаря на всички тези, които допринесоха за тази купа - президентът на клуба, играчите и моите помощници. Имаме много силен отбор, какъвто бе и нашият днешен съперник. Те бяха много много силни. Те победиха най-добрите отбори на Италия - Милан, Удинезе и други по пътя си към финала. Както казах и на пресконференцията преди мача - важно беше да не им позволяване да играят тяхната игра. Успяхме да вземем контрола в мача. През първото полувреме имахме много възможности за гол, но вкарахме само веднъж. След това Пятов направи грешка и това ни отне предимството в мача. Не можехме да контролираме играта и да подаваме. Хубаво е, че в продълженията отново намерихме ритъма си на игра и стигнахме до успеха", заяви Луческу след мача в Истанбул.

"Радвам се, че успяваме да продължим успехите на украинските отбори Динамо и Металист (Харков) и по този начин вдигаме коефициента на отбора. Надявам се този резултат да даде самочувствие. Сега няма да празнуваме - имаме още два мача до края на сезона и искаме да спечелим и Купата на Украйна. Ще жертваме всички празненства преди този мач", завърши добави румънският наставник. /БЛИЦ