Старши треньорът на украинския гранд Шахтьор (Донецк) Мирча Луческу остана изключително доволен след класическата победа с 3:0 над Рома и класирането на тима му за 1/4-финалите в Шампионската лига с общ резултат 6:2.

"Бяхме добре подготвени за тези битка. Целта ни беше да победим, както направихме и в Рим. Започнахме мача по-мудно и бавно, докато гостите стартираха по-добре. В крайна сметка обаче добрата организация в състава ни даде резултат и реализирахме три гола", заяви Луческу.

"Червеният картон на Мексес бе правилно показан. След изгонването му играчите на Рома започнаха да нервничат и ние се възползвахме от това. Разбира се, че очаквах успеха. През цялото време вярвах в моите момчета. Те показаха характер и заслужено се класираха на четвъртфиналите. На това равнище няма значение кой ще бъде следващият ни противник. Ще изчакаме жребия ш ще видим, допълни румънецът.

"Като цяло отборът се справи перфектно в тази среща, наистина съм изключително доволен от показаното от моите момчета. Футболистите показаха добра работа и комуникация помежду си. Ключов момент в срещата бе и червеният картон на Филип Мексес. Той бе заслужено изгонен, а след като гостите останаха с 10 души на терена, тогава за нас стана много по-лесно. Отборът на Рома действаше твърде нервно след картона на Мексес и това ни помогна", добави румънският специалист. /БЛИЦ