ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Специална стрийминг платформа ще излъчва на живо и напълно безплатно мачовете от новия супер турнир Суперлига. Новината обяви компанията, създадена специално за турнира - A22 Sports Management.

"Ще бъде създадена нова и иновативна платформа, за дигитален стрийминг, за да може да се гледат всички мачове на живо и напълно безплатно. Името й ще бъде Unify и тя ще демократизира достъпа до футбол на живо.

Освен самите срещи, платформата ще даде достъп до акценти от срещите, анализи, информация за клубовете и много други интерактивни опции.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Футболът се нуждае от нови идеи и искаме да привлечем нови и по-млади фенове. Целта ни е да създадем грандиозно състезание без аналог, което да стигне до всички фенове по света", заявиха от A22 Sports Management.

Те допълват, че Суперлигата ще генерира достатъчно приходи от реклами, опции за абонаменти, спонсорства и интерактивни услуги, за да не се налага зрителите да плащат.

УЕФА реагира остро на новината за създаването на турнира и ще даде пресконференция по-късно днес. От Европейската футболна централа разтълкувана решението на съда не като разрешение за създаване на турнира, а като "вратичка" в правилата на организацията.

Междувременно стана ясен форматът за бъдещия турнир. Той ще включва 64 отбора, разделени в три лиги - Star League и Gold League ще включват две дивизии по 16 клуба, докато третото ниво – Blue League ще се състои от 32 отбора.

През първото издание клубовете ще бъдат избрани въз основа на критерии, базирани на досегашното им представяне.

Участието в Суперлигата ще се основава на спортни заслуги без постоянни членове. Ще има годишна промоция и изпадане между лигите и промоцията в третото ниво ще се основава на резултати, постигнати в националния шампионат.

Отборите ще играят мачове като домакин и като гост в групи от 8 тима с минимум 14 мача на година. В края на сезона ще има фаза на директните елиминации, която ще определи шампионите на всяка лига и клубовете, които ще спечелят промоция. 

Няма да има увеличение на календарните дни на мачовете в сравнение с предвидените от текущите състезания и мачове в средата на седмицата и няма да се намесва в календарите на националните първенства.