Виляреал поведе в класирането на Ла Лига, след като спечели по инфарктен начин с 4:3 домакинството си на Селта в първия мач от третия кръг.

Селта поведе в резултата в 12-ата минута с гол на Борха Иглесиас. Виляреал изравни в 26-ата минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Селта, Жерард Морено свали топката за Сержи Кардона, който не пропусна отблизо да вкара във вратата на Диего Конде.

Гостите отново излязоха напред в резултата в 31-ата минута с гол на Оскар Мингеса. Тиерно Бари направи своя дебют за Виляреал, влизайки в игра в 59-ата минута и само 60 секунди по-късно изравни резултата след центриране на Сержи Кардона.

Жайлсон си отбеляза автогол в 64-ата минута, с което Виляреал поведе с 3:2. Селта обаче отново се върна в мача в 80-ата минута, когато Оскар Мингеса центрира в наказателното поле, където Карл Старфелт бе най-съобразителен и прати топката в мрежата на Конде.

Реферът Мигел Ортис свири дузпа за Виляреал в осмата минута на добавеното време след намесата на ВАР, тъй като Уго Алварес събори Тиерно Бари в наказателното поле на Селта.

Дани Парехо изпълни наказателния удар, който първоначално бе спасен от Иван Вияр, но при добавката опитният футболист на Виляреал прати топката за четвърти път във вратата на Селта и донесе победата на „жълтата подводница“.

Виляреал събра 7 точки и изпревари Селта, който остава с 6 точки.