Българският шампион Лудогорец ще играе срещу Динамо Минск от Беларус във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, ако елиминира грузинския първенец Динамо Батуми след реванша помежду им утре. В първата среща "орлите" спечелиха с 3:1 в Разград.

Динамо Минск спечели при визитата си на Пюник с 1:0 в арменскатастолица Ереван и елиминира домакините, след като в първия мач двата тима бяха завършили 0:0. Победният гол за белоруския тим вкара 34-годишният защитник Алексей Гаврилович в 90-ата минута от дузпа.

Мачовете от втория кръг на най-престижната европейска клубна надпревара ще се играят на 23/24 юли и 30/31 юли, като победителят от Лудогорец и Динамо Батуми ще бъде домакин в първия двубой.

Заради рестрикциите, наложени от УЕФА на белоруски отбори във връзка с руската военна агресия срещу Украйна, Динамо Минск ще приеме противника си на неутрален терен. Тимът домакинства на Пюник в Унгария.

Победителите от втория квалификационен кръг ще продължат към третия такъв на Шампионската лига, докато загубилите ще се включат в турнира Лига Европа. Ако Лудогорец отпадне в първия квалификационен кръг на Шампионската лига, ще се изправи срещу уелския ТНС или черногорския Дечич в Лигата на конференциите.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ СРЕЩИТЕ В ШАМПИОНСКА ЛИГА НА 16 ЮЛИ:

Балкани (Косово) - САНТА КОЛОМА (АНДОРА) 1:2 и 5:6 след дузпи
РЕД ИМПС (ГИБРАЛТАР) - Хамрун (Малта) 0:1 и 5:4 след дузпи
Хик Хелзинки (Финландия) - ПАНЕВЕЖИС (ЛИТВА) 1:1 и общ резултат 1:4
Пюник Ереван (Армения) - ДИНАМО МИНСК (БЕЛАРУС) 0:1 и общ резултат 0:1
ЦЕЛЙЕ (Словения) - Флора Талин (Естония) 2:1 и общ резултат 7:1
ФКСБ (РУМЪНИЯ) - Виртус (Сан Марино) 4:0 и общ резултат 11:1
В момента играят:
Дечич (Черна гора) - ТНС (Уелс)
Шамрок Роувърс (Ейре) - Викингур (Исландия)