Собствениците на Манчестър Юнайтед от семейство Глейзър забогатяха с още 200 милиона паунда. Това е любопитен парадокс, свързан с протестите срещу американските богаташи от страна на феновете на „червените дяволи“ заради слабите резултати.

Привържениците на тима водят открита конфронтация с американските богаташи, а това от своя страна постоянно провокира до различни информации за интерес на милиардери към купуването на основния пакет от акции на английския футболен гранд.

Само през тази седмица се появиха информации за желанието на Илън Мъск и британския богаташ сър Джим Ратклиф да купят Манчестър Юнайтед. И докато ситуацията с Мъск се оказа шега, то интересът на 69-годишния Ратклиф изглежда сериозен.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Всичко това доведе до скок в цената на акциите на „червените дяволи“ на Нюйоркската фондова борса, където в момента една от тях се продава за 11,47 паунда (13,77 долара), което е с 15% повече от цената преди седмица.

Според финансовият анализатор Мартин Зийглър от в. „Таймс“ само този скок е направил семейство Глейзър по-богато с точно 200 милиона паунда. Според него това е странен парадокс, в който негативната обстановка - резултатите на отбора и протестите, водят до финансова печалба за клуба и неговите собственици.

На 9 август, два дни след загубата с 1:2 от Брайтън и масовите протести пред стадиона преди мача, цената на една акция на Манчестър Юнайтед е била 9,46 паунда (11,35 долара), което е с 21% по-ниско от настоящата стойност.

Богатството на сър Джим Ратклиф се оценява на 11 милиарда паунда и се счита, че той без проблем би платил 5 милиарда, за да стане собственик на Манчестър Юнайтед – любимия си клуб от детинство.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК