Бившият треньор на Левски и Литекс Люпко Петрович посочи името на най-добрия избор за селекционер на националния отбор на Сърбия. Както е известно, „белите орли“ се разделиха със Славолюб Муслин след класирането си за Мондиал 2018. Временно начело е Младен Кръстаич, но президентът на Сръбския футболен съюз Славиша Кокез обяви, че след Нова година ще бъде обявен наследникът на Муслин, който е познат у нас с работата си в Левски. Според Петрович, който през 1991 година изведе Цървена звезда до триумф в КЕШ най-добрият избор за селекционер е Любиша Томбакович, който в момента е начело на Черна гора.

„Сърбия няма по-добър избор от Любиша Томбакович. Човекът спечели редица трофеи. Винаги е работил професионално и е представял достойно страната. Според мен няма по-добър човек, който да обедини в отбора младост и опит. Няма друг специалист, който да е способен да ни отведе поне на осминафиналите“, коментира Петрович пред „Спортски журнал“.

„В група сме с Бразилия, Швейцария и Коста Рика, но на голямо първенство нищо не е сигурно. Започваме срещу Коста Рика, което е добре. Ако спечелим ще може да се надяваме за второто място. Важен ще е двубоят с Швейцария. Труден съперник, но може да го победим. В третия мач играем с Бразилия. За него нямам очаквания“, допълни 70-годишният специалист.