Скандалното решение на съдията Анди Мадли да отмени гол на УестХям в края на мача при загубата с 1:2 от Челси вбеси мениджъра на „чуковете“ Дейвид Мойс.

Според „Talksport“, 59-годишният шотландец е нахлул в съдийската стая, за да търси обяснение от рефера. Това е изключително нетипично за английския футбол и е по скоро характерно за ситуацията в България от мутренските времена. Преди това мениджърът на Уест Хям се кара с арбитъра и на терена след края на мача.

„Видяхте ситуацията, скандално решение. Абсолютна глупост на съдия, определян за един от най-добрите. Да не говорим за работата на ВАР. Невероятна глупост. Вратарят видимо симулира, тъй като нямаше възможност да реагира при продължението на атаката. Той направи същото и при първия гол. Забележително е как съдията може да се издъни по такъв начин“, заяви ядосаният Мойс след мача.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Припомняме, че в последните минути Максуел Корне реализира изравнителен гол за „чуковете“, а на видео асистент реферите не успяха да вземат категорично решение за редовността на попадението. Това накара Мадли да провери ситуацията на мониторите и след това главният съдия прецени, че при головата атака има нарушение на Джаред Боуен срещу вратаря Едуард Менди. Всъщност Боуен прескочи стража на „сините“ и при падането си изглежда го закачи. Дори и повторенията обаче не бяха категорични дали въобще има умишлено съприкосновение.

Позицията на Дейвид Мойс за редовността на гола на Максуел Корне беше потвърдена и от легендарните английски нападатели Алан Шиърър и Майкъл Оуен в „Туитър“.

„Това и решението на мача на Нюкасъл са скандални. Надявам се да се успокоя до довечера, когато ще бъда в ефир“, написа Шиърър в социалната мрежа.

 

 

„Решението да се отмени попадението на Уест Хям е изключително шокиращо. Вратарят се хвърли в краката на играча, какво се очаква да направи той“, потвърди Оуен.

 

 

Същата позиция зае и бившият младежки национал на Англия Джейми О`Хара: „ВАР е тотална каша. Уест Хям беше ограбен“.