Българският бизнесмен Даниел Димов бе изобличен в не една и две лъжи във Франция. Въпросният пловдивчанин, който притежава авиокомпания, трябваше да стане спонсор на втородивизиионния Тур, но ръководството на клуба развали сделката и се стигна до куриоза да търсят нови екипи часове преди мача с Бастия. Димов така и не платил обещаните 50 000 евро, за да бъде сложено логото на компанията на екипите му.

Ето я цялата история на Даниел Димов с френския футбол и лъжите, които местна медия разкри:

"Българинът обеща да спонсорира тима"

Приключението на Димов в Тур бе прекалено кратко. Бизнесменът не извади обещаните 50 000 евро за спонсорство и отношенията бяха прекратени. Според президента на Тур Жан Марк Етори причината е "различие в целите", но според медиите истинската причина са тези пари. Въпреки че не е дал все още никакви пари логото на компанията на Димов стоя върху стадиона на Тур. Вчера то бе отстранено.

"Думите на Димов често се различават от реалността"

Димов обяви, че има намерение да вложи пари и в елитния Лил, както и да си партнира с туроператора "Корсика Тур". Българинът обяви, че е един от акционерите в "Ботев" (Пловдив) и показа как тимът се развива и участва в Лига Европа.

Истината обаче е друга. От българският клуб отрекоха да имат нещо общо с Димов. "Единственият ни контакт с него бе преди 3 години, когато той участва в рекламна кампания. Оттогава нямаме нищо общо с този човек", са отвърнали от Пловдив на въпросите за Димов.

"Контактувам с Руан, но целите ми са по-високи, затова се насочих към Тур", каза Димов пред френските медии на 25 януари.

Истината: Димов и шефовете на Руан са имали среща, която е продължила по-малко от 10 минути и не е минала никак гладко. "Този човек не е надежден, затова решихме бързо да приключим разговора", казва един от босовете на Руан.

"Посетих аматьорския Диеп с идеята да инвестирам там", казва в друго изявление Димов.


Ето какво отвръща, че не си спомнят такъв човек и такава среща. "Повярвайте ми, ако някой беше дошъл при нас с предложение да ни спонсорира, щяхме да му паднем на колене и нямаше как да го забравим", казва служител на Диеп.

"Моята компания ще прави чартърни полети от името на "Корсика Тур", отново думи на Димов. "Дългогодишен приятел съм с боса на компанията, ще работим заедно".

Истината:
"Не съм приятел с Димов, дори не може да се каже, че се познаваме. Няма никакъв шанс да бъдем партньори и той да извършва чартъри от името на "Корсика Тур", бързо отвръща босът на компанията.

"Очаквам до няколко дни да продадем Кевин Диаз (звезда на Тур). Също така отказахме оферта от 2 милиона евро за Анди Делор (нападател на Тур)", казва Димов пред българската преса.


Истината: "Диаз все още е играч на Тур, а оферта за Делор никога не е пристигала", твърдят от Тур.