Севиля стигна само до 2:2 у дома срещу Атлетико (Мадрид) в реванш от полуфиналите за Купата на краля и отпадна от турнира с общ резултат 3:4. Гостите поведоха с голове на Диего Коста (6) и Радамел Фалкао (29), а домакините изравниха чрез Хесус Навас (39) и Иван Ракитич (90+1).

„Дюшекчиите” взеха инициативата с първия съдийски сигнал и поведоха още в 6-ата минута, когато Раул Гарсия асистира на Диего Коста за 0:1. Футболистите на Диего Симеоне продължиха да доминират и удвоиха преднината си в 29-ата минута, когато Диего Коста изведе колумбийският голмайстор Радамел Фалкао, който бе точен за 0:2. Десет минути по-късно андалусци се върнаха в мача, след като Алберто Морено даде извеждащ пас към Хесус Навас, който намали на 1:2.

След почивката домакините се опитаха да наложат натиск в търсене на обрата, но не успяваха да пробият сгъстената отбрана на „дюшекчиите”. В 76-ата минута Севиля с остава с 10 души на терена, след като Гари Медел получи втори жълт и съответно червен картон. До края на мача севилци направиха всичко възможно по силите си, за да стигнат поне до равенството и го сториха в първата минута от даденото триминутно добавено време, когато Иван Ракитич със силен удар от далечна дистанция оформи крайното 2:2. В псоелдните секунди Кондогбия получи директен червен картон за груб фаул и Севиля завърши срещата с двама човека по-малко, а Атлетико (Мадрид) се класира финала на надпреварата.

На финала „дюшекчиите” ще се изправят срещу градския съперник Реал (Мадрид), елиминирал в другия полуфинал големия си враг Барселона с общ резултат 4:2. Мадридският сблъсък за трофея ще бъде на 18 май, като засега не се знае на кой стадион ще се играе.