Малага поднесе голямата изненада в 31-ия кръг на испанската Примера дивисион. Тимът победи Барселона с 2:0 и почти отказа каталунците от преследването на титлата.

Тимът на Луис Енрике не успя да се възползва от домакинската издънка на лидера Реал в мадридското дерби срещу Атлетико (1:1) и така увеличи изоставането си от първото място. 

Първото голово положение в мача беше за Барса. След четвърт час игра Луис Суарес  излезе сам срещу вратаря на домакините Карлос Камени, но изстрелът му беше спасен с една ръка от камерунеца. 

Домакините поведоха в 32-ата минута след брилянтен гол на Сандро Рамирес.  Хуан Карлос направи феноменален дълъг пас през половината терен към бързака, който надбяга с лекота тромавия като товарен влак Жереми Матийо и с удар покрай безпомощния Тер Щеген откри резултата – 1:0.  Голмайсторът е юношата на Барса и беше даден на "Ла Росаледа" през миналото лято.
След почивката Барселона доминираше на терена, но така и не успяваше да стигне до гол. След час игра Неймар направи два пропуска, като веднъж удари и страничната греда от външната страна. А в 65-ата минута бразилецът си изкара много глупав втори жълт картон за фаул в атака и остави отбора си с човек по-малко да доиграва срещата.

В 78-ата минута беше и най-спорната ситуация. Тогава Серхи Роберто беше спънат и Барса поиска дузпа. Реферът Хесус Хил (който и друг път е ощетявал Барса) обаче извади нарушението извън наказателното поле, а повторенията показаха, че е сбъркал.

В 90-ата минута бърза контраатака свари неподготвена отбраната на гостите. Нападател на Малага стигна до пеналта и отклони топката към непокрития Джони, който от точката на дузпата с левия крак щеше да скъса мрежата за крайното 2:0!

Каталунците изостават вече на три точки от Реал в битката за титлата, а мадридчани са и с мач по-малко.

 

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН