Бившият аржентински национал Хуан Себастиан Верон за втори пък прекрати футболната си кариера. 39-годишният халф стори това след загубата на Естудиантес с 1:2 от Тигре.
 
През миналата година Верон се върна на терена, след като вече беше заел поста спортен директор на Естудиантес – клубът, в който баща му Хуан Рамон Рикелме, става легенда през 60-те години на ХХ век.
 
39-годишният Верон, известен като Малката вещица заради прякора на баща си – Вещицата, игра цял мач срещу Тигре. Тъй като в Аржентина през целия сезон гостуващите отбори нямаха право на подкрепа от своите фенове, бившият национал беше изпратен с аплодисменти от привържениците на Тигре, който се изправиха на крака.
 
Той за първи път прекрати професионалната си кариера през 2012 г., но след като игра един сезон в аматьорския Брандсен реши да се върне на терена.
 
През кариерата си Хуан Себастиан Верон е играл за Естудиантес, Бока Хуниорс, Сампдория, Парма, Лацио, Манчестър Юнайтед, Челси и Интер. Има 73 мача и 9 гола за националния отбор на Аржентина.