В света на футбола в последните години има само две големи суперзвезди, които събират милиони фенове на стадионите, пред екраните и в социалните мрежи. Това са Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Малцина са футболистите, които могат да се похвалят с това, че през кариерата си са били съотборници на двамата.

До момента тяхната бройка беше 16, но от вчера тя ще нарасне на 20. Това стана факт с трансфера на Лео Меси в ПСЖ, където вече са Кейлор Навас, Ашраф Хакими, Данило Перейра и Серхио Рамос. Те са били съотборници на Роналдо в Реал (Мадрид) или Португалия, а скоро ще бъдат на терена редом до аржентинеца.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Представяме ви всички футболисти, които до момента са били съотборници на Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

ФЕРНАНДО ГАГО
Дефанзивният халф в продължение на три години игра с Кристиано Роналдо в Реал (Мадрид), а заедно с Меси беше част от националния отбор на Аржентина.

ГАБРИЕЛ ХАЙНЦЕ
Аржентинецът също игра в Реал (Мадрид), но беше съотборник на Роналдо още в Манчестър Юнайтед. Също като Гаго, и Хайнце игра за националния отбор с Меси.

ЖЕРАР ПИКЕ
Престоят на испанеца при „червените дяволи“ не беше много успешен, но все так той беше съотборник с Кристиано. През 2008 г. Пике се завърна в родния си Барселона и помогна на Меси за спечелването на всичките му шест „Златни топки“.

АНДРЕ ГОМЕШ
Трансферът на халфа в Барселона през 2016 г. беше един от провалите на ръководството на клуба. Той вкара само три гола за 46 мача, но пък беше съотборник на Меси. В националния отбор играеше редом до Кристиано Роналдо.

АНХЕЛ ДИ МАРИЯ
През 2014 г. крилото спечели Шампионската лига с Реал (Мадрид) и в компанията на Роалдо. През 2021 г. триумфира с Копа Америка като съотборник на Лео Меси, а сега двамата ще играят заедно в ПСЖ.

КАРЛОС ТЕВЕС
Нападателят беше част от неудържимото трио на Манчестър Юнайтед, включващо Кристиано Роналдо и Уейн Рууни. Заедно с Меси и националния отбор на Аржентина два пъти стигна до финал на Копа Америка.

ПАУЛО ДИБАЛА
Дълго време офанзивният полузащитник беше определян като наследника на Меси. Двамата играха заедно в националния отбор. От един момент двамата не се засичаха много при "гаучосите", а причината беше лична неприязън на Лео към Дибала, а причината е Уанда Нара. Пауло пък спечели две титли на Серия „А“ като съотборник на Роналдо в Ювентус.

ГОНСАЛО ИГУАИН
Той успя да се засече с Кристиано Роналдо в два различни отбора – Реал (Мадрид) и Ювентус. С Меси пък има дълга история в националния отбор, тъй като двамата винаги бяха сочени за главните виновници за загубените финали на големи първенства.

ХЕНРИК ЛАРСОН
Шведът успя да бъде съотборник на двамата гении на съвременния футбол в рамките само на една година. През 2006 г. спечели Шампионската лига редом до младия Меси, а през 2007 г. триумфира във Висшата лига с Манчестър Юнайтед и Кристиано Роналдо.

НЕЛСОН СЕМЕДО
Португалският десен бек спечели две титли на Испания с Меси и Барселона, а заедно с Кристиано Роналдо и националния отбор на Португалия триумфираха като първите в историята победители в Лигата на нациите през 2019 г.

ЕСЕКИЛ ГАРАЙ
Защитникът в продължение на два сезона делеше една съблекалня с Кристиано Роналдо в Реал (Мадрид). В националния отбор на Аржентина, където имаше статут на един от лидерите, заедно с Меси стигна до финал на Мондиал 2014.

ДЕКО
Португалецът беше в Барселона в ранните години на Меси, а заедно с Кристиано Роналдо беше съотборник в националния отбор.

МАРТИН КАСЕРЕС
Уругваецът е един от малцината, които са били съотборници на Меси и Роналдо на клубно ниво. С аржентинеца беше съотборник в продължение на три години (2008-11), а с Кристиано се засече в Ювентус през 2019 г.

МИРАЛЕМ ПЯНИЧ
Босненецът, както и Дибала, спечели две титли на Серия „А“ с Роналдо, а след това при размяна на футболисти се оказа в Барселона при Меси. През този трансферен прозорец не е изключено Пянич отново да стане съотборник на Кристиано в Ювентус.

АРТУР
Бразилецът направи два прилични сезона в Барселона с Меси, но след това го размениха за Пянич. Артур облече екипа на Ювентус, където играе рядко, но пък е съотборник на Роналдо.

ФРАНСИСКО ТРИНКАО
Младият португалец премина в Барселона от Брага през миналата година и успя да играе заедно с Меси. През същата 2020 г. дебютира за националния отбор на Португалия, където е редом с Роналдо.

САША БАСТРИГИН, SPORTS.RU
Превод от руски на Веселин Русинов, БЛИЦ