Третият Лестър загуби у дома от втория Манчестър Сити с 0:1 в един от най-интересните мачове от 27-ия кръг в английската Висша лига и изостана на 7 точки от „гражданите“. Шампионите пък съкратиха до 19 точки аванса на лидера Ливърпул, който в понеделник посреща Уест Хям.

Хосеп Гуардиола не даде почивка на никой от основните си играчи, въпреки че през следващата седмица на тима предстои важно гостуване на Реал (Мадрид) от 1/8-финалите на Шампионската лига.

Още в 8-ата минута домакините можеха да поведат, но Джейми Варди нямаше късмет, пращайки топката в страничната греда. Гостите отвърнаха с удар на Марез от 25 метра, но Шмайхел изби. Датският вратар се намеси с вещина след това и при шут на Гюдоган.

В 29-ата минута Мадисън изпълни пряк свободен удар и топката срещна ръцете на Де Бройне, който бе част от стената. Ситуацията бе прегледана от ВАР, но съдията не посочи бялата точка. Мадисън изпълни още един пряк свободен удар в 37-ата минута, когато прехвърли стената, а Едерсон спаси.

В добавеното време на първата част "гражданите" организираха контраатака, която завърши с гол на Агуеро, но той не бе зачетен правилно заради засада на аржентинеца.

След почивката гостите доминираха и в 60-ата минута получиха дузпа, след като удар на Гюндоган срещна ръката на Денис Прает. Агуеро обаче сгреши от бялата точка и Шмайхел спаси удара му. Малко след това датският страж се намеси блестящо, избивайки нов удар на аржентинеца.

В 71-вата минута Варди стреля много добре от воле след центриране на Перейра, но топката профуча встрани от дясната греда на вратата на Едерсон.

10 минути преди края Манчестър Сити най-сетне стигна до гола. Марез направи страхотен рейд, след което изведе много добре Жезус, който изскочи на ръба на засадата и пусна топката покрай Шмайхел. Голът премина традиционната проверка на ВАР за засада, след което бе окончателно зачетен.

В 71-вата минута Варди направи пропуск с неточен удар, а към края Манчестър Сити най-сетне стигна до победен гол. Марез направи страхотен пробив и изведе много добре Габриел Жезус (80), който изскочи на ръба на засадата и преодоля покрай Шмайхел. Голът бе проведен и с ВАР.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА – 27 КРЪГ
22 февруари (събота)
Челси – Тотнъм 2:1

1:0 Жиру (15), 2:0 Маркос Алонсо (48), 2:1 Рюдигер (89-автогол)

Бърнли – Борнемут 3:0
1:0 Видра (53), 2:0 Хамес Родригес (61-дузпа), 3:0 Макнийл (87)

Кристъл Палас – Нюкасъл 1:0
1:0 Ван Анхолт (44)

Шефилд Юнайтед – Брайтън 1:1
1:0 Стивънс (26), 1:1 Маупей (30)

Лестър – Манчестър Сити 0:1
0:1 Габриел Жезус (80)

23 февруари (неделя)
От 16:00 часа:

Манчестър Юнайтед – Уотфорд
Уулвърхемптън – Норич
От 18:30 часа: Арсенал – Евертън

24 февруари (понеделник)
От 22:00 часа: Ливърпул – Уест Хям