ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Шампионът Манчестър Сити разби у дома Саутхемптън с 4:0 в мач от десетия кръг на английската Висша лига и се изкачи на върха във временното класиране.

Жоао Кансело (20) и асистиралият му Фил Фодън (32) след пас на Кевин де Бройне дадоха комфортен аванс на „гражданите“ през първата част.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След почивката играчите на Хосеп Гуардиола затвърдиха превъзходството си с нови две попадения, дело на Рияд Марез (49) и Ерлинг Холанд (65), а асистенциите бяха на Родри и Жоао Кансело.

Така Манчестър Сити събра 23 точки и излезе с две пред Арсенал на върха, но „топчиите“ са с мач по-малко. „Светците“ са 16-и със 7 точки.

В същото време Челси отвя гостуващия Уулвърхемптън с 3:0 и влезе в топ 4 на таблицата.

Кай Хавертц (45+3) се разписа в добавеното време на първата част, а скоро след почивката Кристуан Пулишич (54) удвои аванса на „сините“, като и двете асистенции бяха на Мейсън Маунт. „Вълците“ така и не успяха да отвърнат на удара и си тръгнаха от „Стамфорд Бридж“ с празни ръце, след като Армандо Броя (90) оформи крайния резултат.

С успеха Челси излезе четвърти с 16 точки. Уулвс остава в зоната на изпадащите с 6 точки на 18-ата позиция.

В другите срещи от кръга Нюкасъл размаза Брентфорд с 5:1 и излезе пети с 14 точки, а Борнемут обърна Лестър с 2:1 и се изкачи на осма позиция с 12 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК