ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Шампионът Манчестър Сити се върна поне за няколко часа на върха в класирането във Висшата лига, след като разби гостуващия Борнемут с 6:1 в среща от 11-ия кръг.

"Гражданите" вкараха по три гола и през двете полувремена, а над всички бяха крилата Жереми Доку и Бернардо Силва. Белгиецът вкара гол и направи четири асистенции, докато португалецът се отчете с два гола.

Доку даде преднина на шампионите в 30-ата минута, а три по-късно асистира на Силва за 2:0. В 37-мата минута Манчестър Сити окончателно лиши мача от интрига, след като удар на Доку се отби в гърба на Мануел Аканжи и влетя във вратата на "черешките" за трети път.

През второто полувреме домакините свалиха интензитета в играта си, но това не повлия на представянето им в атака. 

В 64-тата минута Доку намери Фил Фоудън, който бе точен за 4:0, а десет минути след това Борнемут стигна до почетния си гол, след като Луис Синистера завърши бърза контраатака.

Голът накара гостите да се хвърлят смело в атака и почти моментално бяха наказани за това си действие. В 84-тата минута Бернардо Силва вкара с техничен удар за 5:1, завършвайки контраатака трима на двама, а в 88-мата минута Нейтън Аке сложи точка на спора след центриране на юношата на тима Оскар Боб за крайното 6:1.

С победата Манчестър Сити събра 27 точки, с една повече от втория Тотнъм, който в понеделник посреща Челси. Борнемут е на 17-о място с шест точки.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

В друга среща, играна този следобед, последният в класирането Шефилд Юнайтед постигна първия си успех. У дома "остриетата" се наложиха с 2:1 над Уулвърхямптън.

Развръзката в мача дойде в последните 20 минути. В 72-рата Камерън Арчър даде аванс на Юнайтед, но в 89-ата минута "вълците" изравниха чрез Жан-Рикнер Белегар.

Въпреки допуснатия късен изравнителен гол, Шефилд Юнайтед успя да достигне до победата. Това се случи в стотната минута, когато точен от дузпа бе Оливър Норууд.

В мач с два обрата Брентфорд победи с 3:2 Уест Хям в лондонско дерби.

"Пчеличките" поведоха в 11-ата минута чрез Нийл Мопе, но до почивката Уест Хям осъществи обрат. В 19-ата минута Мохамед Кудус изравни след ножичен удар, а в 26-ата Джарод Боуен се разписа за 1:2.

През второто полувреме Брентфорд притисна съперника си и това донесе резултат. В 55-ата минута Константинос Мавропанос си вкара автогол за 2:2, а домакините завършиха обрата си с гол на Нейтън Колинс в 70-ата минута.

Третата поредна победа изкачи Брентфорд на девето място с 16 точки, докато Уест Хям е с две позиции по-назад с две точки по-малко.

Между двата тима е друг лондонски представител - Кристъл Палас. "Орлите" събраха 15 точки след победа с 2:0 при визитата си на новака Бърнли. Точки за футболистите на Рой Ходжсън бяха Джефри Шлуп и Тайрик Мичъл през двете полувреме.

В последния мач от този следобед бе фиксирано единственото равенство - 1:1 между Евертън и Брайтън.

Мърсисайдци откриха в седмата минута чрез Витали Миколенко, но шест преди края автогол на Ашли Йънг лиши домакините от успеха.

В класирането Евертън е на 15-о място с 11 точки, а Брайтън е шести с 18.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!