Манчестър Юнайтед финализира трансфера на английския национал Мейсън Маунт от Челси. Сделката е за 60 милиона паунда.

Сделката стана ясна, след като „червените дяволи“ публикуваха на профила си в „Туитър“ видео, на което представят нов играч, но без да показват лицето му.

Въпреки това добре се разпознава, че става дума за 24-годишния халф. Освен това към клипа има коментар, който намеква, че става дума именно за Маунт.

"The excitement is mounting", гласи публикацията. В превод на български това означава: „Вълнението расте“. Използвана е любимата в Англия игра на думи с израза „Mounting“ и изписването на фамилията на играча Mount.

Мениджърът на Ман Юнайтед Ерик тен Хааг беше обявил английския национал като своя трансферна цел №1 за лятото. Челси обаче отхвърли първите три оферти на „червените дяволи“.

През миналата седмица все пак двете страни се разбраха за трансфер на стойност 55 милиона паунда с още 5 милиона като допълнителни бонуси.

Маунт, който имаше договор за още един сезон със „сините“, е подписал контракт за пет сезона. Според условията му той ще получава по 250 000 паунда на седмица. Последните детайли са били уточнени днес, когато халфът е пристигнал на тренировъчната база на Манчестър Юнайтед в Карингтън. Вчера Мейсън Маунт се сбогува с Челси в емоционално видео.