Манчестър Сити би Уест Бромич с 3:1 в отложен мач от Висшата лига. По този начин "гражданите" изпревариха Ливърпул от третото място във временното класиране. До края на шампионата остава един кръг, а Сити са на трета позиция със 75 точки. Ливърпул е четвърти със 73, а Арсенал остава извън топ 4 със 72. Борбата между трите тима е за третото и четвърто място в класирането (Челси стана шампион предсрочно и има 90 точки в актива си, а вторият Тотнъм също е недостижим с 80), които дават право на участие в Шампионска лига.

Единственият вариант тимът на Пеп Гуардиола да пропусне най-престижния клубен турнир догодина е да загуби гостуването си на Уотфорд в последния мач, а Арсенал да спечели домакинството на Евертън, но „топчиите” ще имат за задача и да отбележат повече попадения, тъй като изостават с головата си разлика спрямо Сити.

„Гражданите” доминираха в двубоя и след два бързи гола в средата на първото полувреме зарадваха феновете на „Етихад”. Де Бройне в 27-ата минута проби през отбраната на „дроздовете” и асистира на Габриел Жезус, който на празна врата откри резултата.

Само 2 минути по-късно бразилецът върна жеста и подаде на белгиеца, който прати неспасяемо в мрежата с далечен удар за 2:0.

В 57-ата минута Яя Туре направи разликата класическа след пас на Агуеро. Пабло Сабалета изигра последния си мач на „Етихад”, като в 62-ата замени Давид Силва, а в края на двубоя бе обявен за играч на мача за Сити от диктора на стадиона, което бе посрещнато с аплодисменти от феновете

Почетното попадение за "дроздовете" беше дело на Робсън-Кану в 87-ата минута.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА