Пеп Гуардиола е постигнал принципно споразумение за удължаване на договора си с Манчестър Сити, според който ще остане начело на „гражданите“ до лятото на 2025 г.

Това ще бъде последното парче от пъзела, който ще гарантира пристигането на звездния нападател Ерлинг Холанд от Борусия (Дортмунд) на „Итихад Стейдиъм“, вместо да направи трансфер в Реал (Мадрид).

Източници на „Сън“ от Манчестър Сити твърдят, че 51-годишният испанец е дал одобрението си на условията по новия му двугодишен контракт с клуба, в който ще има опция за удължаване с още един сезон.

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

Настоящият договор на Гуардиола е до следващото лято. След вчерашната победа с 4:0 над Лийдс той беше запитан за бъдещето си в клуба, след като колегата му Юрген Клоп подписа с Ливърпул до 2026 г.

Испанецът беше категоричен, че е концентриран единствено върху защитата на шампионската титла и мачовете в Шампионската лига. Източниците от управата на „гражданите“ обаче твърдят, че подписването на новия договор е само въпрос на броени дни.

До момента се считаше, че единствено неяснотата около бъдещето на Пеп Гуардиола на „Етихад“ може да накарат Холанд да предпочете Реал (Мадрид) пред Манчестър Сити. „Гражданите“ винаги са били предпочитаната дестинация на норвежкия таран и запознати твърдят, че той е искал гаранции, че ще може по-дълго време да играе под ръководството на испанския специалист.