Манчестър Сити представи второто си ново попълнение. Бразилският плеймейкър на Шахтьор (Донецк) Фернандиньо парафира с "гражданите". Вицешампионът на Англия ще плати 25 милиона паунда за 28-годишния халф с опция за допълнителни 5 милиона, които зависят от представянето на играча. Фернандиньо е второто ново попълнение за "гражданите" след испанския национал Хесус Навас от Севиля. Бразилецът ще получава месечна заплата от 100 хиляди паунда на "Етихад Стейдиъм".

Фернандиньо впечатли с изявите си в Шампионската лига през този сезон и това предизвика интереса на няколко европейски гранда.
Това е поредният халф, който е привлечен от бившите шампиони на Англия. Там за една и съща позиция в момента се борят Гарет Бари, Хави Гарсия, Джак Родуел и Фернандиньо. Другото титулярно място е бетонирано за Яя Туре. Почти сигурно Сити ще се раздели с някой от изброените, като евентуалната продажба на един от тримата може да помогне за финансирането по сделката за Единсон Кавани от Наполи.
Другото ново попълнение - Хесус Навас, в момента е на лагер в Лос Анджелис с националния отбор на Испания преди Купата на конфедерациите.