Манчестър Сити ще счупи световния рекорд за трансфер на футболист. „Гражданите“ са подготвили финансов пакет от 200 милиона паунда, за да привлекат Лионел Меси през лятото, пише „Дейли Мирър“.

Според информацията шефовете на клуба имат намерение да платят 100 милиона паунда за аржентинската звезда на Барселона, а след това да му плащат по 500 000 паунда на седмица.

На „Етихад Стейдиъм“ вярват, че ще успеят да изкюшат 29-годишния Меси и с това, че той отново ще може да играе под ръководството на Пеп Гуардиола.

В настоящия договор на Лионел Меси с Барселона има клауза за откупуване срещу 215 милиона паунда, но този контракт изтича през 2018 година. Каталунците са наясно, че ще трябва да продадат аржентинеца през лятото, за да не го изпуснат без пари година по-късно. В момента четирикратният носител на „Златната топка“ отказва да продължи договора си с Барса.

Манчестър Сити е само един от клубовете, които проявяват интерес към Лионел Меси. Счита се, че ПСЖ, Челси и Манчестър Юнайтед също ще се пробват за аржентинския национал.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!