Манчестър Сити разгроми Хъдърсфийлд с 5:1 в преиграване от петия кръг на ФА къп. На 18 февруари „гражданите“ направиха 0:0 на терена на опонента си в първия сблъсък. Сити се намира в поредица от осем срещи без загуба във всички турнири и осем домакинства без поражение 6-2-0.

Гостите обаче започнаха със самочувствие и изненадващо поведоха още при първата си атака към вратата на гранда. Билинг изведе Хари Бън в удобна позиция и той с премерен шут по диагонала прокара топката между краката на стража на „гражданите“ Клаудио Браво за 0:1.

Отговорът на „небесносините“ не закъсня. След половин час игра Рахим Стърлинг навърза с каскада от финтове защитата на „териерите“ и изведе Лирой Сане на празна врата. Младокът нямаше как да сбърка и от 2 метра чукна топката в мрежата за 1:1. В 34-ата минута Серхио Агуеро си изработи дузпа, която сам реализира и направи обрата пълен – 2:1. Само 4 минути по-късно Кун пък асистира на сънародника си Сабалета за 3:1.

През второто полувреме домакините понамалиха темпото. Четвърт час преди края Стърлинг асистира на Агуеро и аржентинецът вкара за 4:1.

В добавеното време Ихеаначо фиксира крайното 5:1, след като засече остро центриране на Навас.
 

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА