Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола е получил ултиматум от клубната управа относно своето бъдеще начело на „гражданите“. 53-годишният испанец трябва да даде отговор най-късно до Коледа дали ще продължи договора си, който изтича в края на сезона, информира „Скай Спортс“.

Гуардиола е начело на Ман Сити от 2016 г. Оттогава той спечели шест шампионски титли на Висшата лига, два пъти взе ФА Къп, четири пъти ликува с Купата на Лигата, три пъти с Къмюнити шилд и по веднъж триумфира с Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство.

През миналата седмица Гуардиола сякаш намекна, че времето му на „Етихад Стейдъм“ изтича, тъй като в момента не усеща голяма мотивация за спечелването на още една шампионска титла. Това отново върна на дневен ред слуховете, че може да поеме националния отбор на Англия. „Трите лъва“ все още нямат селекционер, след като Гарт Саутгейт напусна след загубения финал на Евро 2024.

Не бива да се забравя, че през следващия месец започва разследването срещу Манчестър Сити във връзка със 115 нарушения на правилата за финансовия феърплей. Решение се очаква към края на годината или началото на 2025 г. Вече има индикации, че може да се стигне до отнемането на сериозен брой точки на „гражданите“ (между 60 и 70), което със сигурност ще обрече Сити поне на един сезон престой в Чемпиъншип.