Манчестър Юнайтед отстрани сензацията Кроули в 1/8-финален мач от турнира за ФА Къп след минимална победа с 1:0. Българската звезда Димитър Бербатов получи почивка от Сър Алекс и не попадна в групата. Единственото попадение реализира Уес Браун в 28-ата минута. Петодивизионният аматьорски Кроули за първи път достигна до тази фаза на турнира и бе подкрепян от около 10 хиляди фенове на стадион “Олд Трафорд”. На емблемата на екипите на Кроули е изписано “червените дяволи”, което направи двубоя още по-интересен заради прозвището на Манчестър Юнайтед.

12.jpg

Далеч преди двубоя аматьорският тим не спря да привлича вниманието на Острова. Спонсор обеща да стимулира играчите с по 200 паунда за всяка минута, в която успеят да издържат без да допуснат гол. Така момчетата на мениджъра Стив Еванс заработиха общо 5600 паунда, след като Уес Браун вкара в 28-ата минута. Освен това Кроули бе зарадван с отборна премия от 10 хиляди паунда. Треньорът на тима пусна трима нападатели в титулярния си състав, а скромният отбор игра напълно равностойно и дори през второто полувреме имаше шанс да се добере до равенство и преиграване. Най-големият им шанс бе в 92-ата минута, когато играч на Кроули уцели гредата зад резервния вратар на Юнайтед Линдегаард.

13.jpg

В първия половин час домакините осъществиха натиск, но не стигнаха до чисто голово положение. В 28-ата минута Уес Браун изведе Манчестър Юнайтед напред в резултата, след като засече с глава центриране на Дарън Гибсън отляво. След гола Фабио да Силва пропусна да удвои преднината на домакините отново след добро извеждащо подаване на Гибсън.

В началото на втората част в игра се появи и звездата Уейн Рууни, който замени Андерсон. Дори и влизането на Рууни с нищо не промени играта на “червените дяволи” от Манчестър. Напротив, гостите от Кроули задържаха повече топката, атакуваха и опитваха да застрашават вратата на Линдегаард. В 72-ата минута Дейвид Хънт опита удар от воле към вратата на Манчестър Юнайтед, но не успя да намери целта. Малко след това гостите бяха близо до сензационно изравняване. Джейми Кок развинти Джон О`Шей по десния фланг, центрира в наказателното поле, където Матю Тъбс със задна ножица стреля, но топката мина над напречната греда. В даденото от съдията добавено време Кроули пропиля най-чистото си положение. Влезлият като смяна Броуди нацели горната греда след удар с глава, последва разбъркване, но защитата на домакините все пак се справи със ситуацията и задържа крехката си преднина./БЛИЦ