Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни призова Ливърпул да направи услуга на „червените дяволи” в борбата за титлата с Челси. Лондончани водят на Юнайтед с 1 точка във временното класиране на Висшата лига, а в събота гостуват на Ливърпул.

„Наслаждавам се на битката за титлата. Очакваме Челси да загуби точки и искрено се надявам Ливърпул и Уигън да ни направят услуга. Ливърпул е горд клуб с богата история и те със сигурност ще търсят победата, защото гонят участие в Лига Европа. Ние трябва да си вземем последните 2 мача и ако Ливърпул или Уигън ни помогнат, ще бъдем много щастливи”, каза Рууни.

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард предупреди Челси, че няма да има никаква милост и той и съотборниците му ще излязат само за победата.

"Имаме още два мача и идеята е да вземем максимум точки, а ще видим дали можем да влезем в Шампионската лига през задния вход. Ако вземем всички точки, кой знае какво ще се случи? Отборите преди нас може да направят грешка. Трябва само да запазим натиска върху тях", каза Джерард.

"Няма да се предаваме, но и ще е глупаво от моя страна, да кажа, че нещо ще се случи - трябва да сме реалисти. Ние сме аутсайдери за четвъртото място, а феновете ни знаят, че Евертън диша във врата ни и определено не трябва да позволим да финишира преди нас”, завърши капитанът на тима./БЛИЦ