ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Шампионът на Англия Манчестър Юнайтед продължи с неубедителното си представяне в предсезонната подготовка. Снощи "червените дяволи" записаха загуба с 1:3 от Севиля на собствения си стадион "Олд Трафорд", като това е трето поражение на гранда под ръководството на Дейвид Мойс, който до момента записа едва 2 победи от седемте изиграни контроли това лято.

Последният мач от предсезонната подготовка на Юнайтед беше в чест на Рио Фърдинанд. След 11 години в клуба легендарният защитник на "червените дяволи" и Англия слага край на кариерата си. Фърдинад записа 421 двубоя за Юнайтед във всички турнир, отбелязвайки 8 попадения. 34-годишният бранител има и 3 гола в 81 двубоя за националния отбор на Англия.

Фърдинанд е на "Олд Трафорд" от 2003 година. Той е 6 пъти шампион на Англия, по веднъж триумфира в Шампионска лига и Световното клубно първенство, 2 пъти с Купа на Лигата и 4 пъти с "Къмюнити Шийлд".

Срещата със Севиля започна с официално излизане на Рио Фърдинанд. Двата отбора направиха шпалир, като бранителят влезе на терена заедно с децата си. Феновете по трибуните бяха измислили страхотна хореография, издигайки лика, името и номера на бранителя.

Мениджърът на домакините Дейвид Мойс започна мача без Уейн Рууни и Робин Ван Перси в атака, мислейки за двубоя за "Къмюнити Шийлд" срещу Уигън - в неделя от 16:00 часа на "Уембли". На техните места започнаха младите надежди Андан Янужай и Анхел Енрикес.

Точни за успеха на Севиля бяха Виктор Перес-Витоло, Марко Марин и Брайън Рабейо, а за домакините се разписа Антонио Валенсия.

Гостите от Испания набързо взеха преднина от два гола в средата на първото полувреме. В 21-ата минута Диего Пероти изведе Витоло в наказателното поле и той прокара топката през краката на Давид Де Хеа за 0:1. Само 4 минути по-късно великолепно разиграване между Витоло, Бака и Пероти изведе Марко Марин в наказателното поле на домакините, а той от близо не сгреши - 0:2.

Чак в 64-ата минута Юнайтед успя да намали резултата. Янужай опита удар, който бе блокиран от вратаря, но топката отново се върна при него, след което той я прати към Антонио Валенсия, който от близо реализира за 1:2.

В края на двубоя "червените дяволи" упражниха натиск, но Уилфрид Заха, Бютнер и Майкъл Карик изпуснаха да изравнят.

В добавеното време на мача гостите дори стигнаха до трети гол. В 91-ата минута Рабейо овладя подаване в наказателното поле на Юнайтед, успя да се обърне и да стреля точно за крайното 1:3.

Така само седмица преди началото на новия сезон във Висшата лига Манчестър Юнайтед далеч не изглежда в оптимална форма и може да има доста трудности на старта на новата кампания. Първият мач на избраниците на Дейвид Мойс в първенството е гостуване на Суонзи на 17 август.

Манчестър Юнайтед - Севиля 1:3

0:1 Витоло (21), 0:2 Марин (25), 1:2 Валенсия (64), 1:3 Рабейо (91)

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Фабио, Фърдинанд (83-Еванс), Смолинг, Бютнер, Валенсия (67-Гигс), Андерсон (67-Карик), Клевърли (46-Джоунс), Янужай, Кагава (67-Заха), Енрикес (47-Лингард)

Севиля:
Бето, Фигейрас, Пареха (57-Пуерто), Морено, Медел (83-Гуаренте), Кондогбиа, Марин, Пероти, Витоло (73-Бустара), Бака (78-Рабейо)

БЛИЦ представя: Световните трансфери


Manchester United 1-3 Sevilla (Highlights... by ourmatch