Манчестър Юнайтед надхитри Лестър с 1:0 като гост в мач от междинния пети кръг на английската Висша лига и след третата си поредна победа задмина големия съперник Ливърпул във временното класиране.

"Червените дяволи" имаха инициативата и в 11-ата минута Кристиан Ериксен стреля от границата на наказателното поле, но прати топката на сантиметри от десния страничен стълб.

В 23-ата минута Маркъс Рашфорд намери непокрития в наказателното поле Джейдън Санчо, който с чудесен завършващ удар даде аванс на гостите.

Лестър бе близо до изравнително попадение след изпълнение на Джеймс Мадисън от пряк свободен удар, но Давид Де Хеа показа блестящ рефлекс.

В 83-ата минута топката се отби в защитник на домакините, Маркъс Рашфорд стреля незабавно, но не намери целта. Минута по-късно влезлият като резерва Кристиано Роналдо се освободи от пазача си и отправи бомбен шут към вратата на Дани Уорд, но също не успя да се разпише.

С успеха си играчите на Ерик тен Хаг се изкачват до петата позиция с актив от 9 точки и една повече от Ливърпул. "Лисиците" остават на дъното с една точка.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!