Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини оправда проваления сезон на английския първенец в Шампионската лига и Висшата лига с факта, че не е привлякъл желаните от него футболисти през миналото лято. "Гражданите" изостават на 15 точки от лидера Манчестър Юнайтед в Англия и на практика нямат шансове да защитят титлата си. Освен това Сити отпадна още в груповата фаза на Шампионската лига.

"Вероятно бихме били на върха във Висшата лига, а може би и на 1/4-финал в Шампионската лига. Имахме възможност да вземем трима или четирима играчи, които можеха да вдигнат нивото на отбора, но това вече е минало. Имахме шанса да привлечем качествени футболисти, които можеха да направят разликата", коментира Манчини преди дербито с Манчестър Юнайтед тази вечер от 22:00 часа българско време.

Според английските медии големите имена, които Манчини искаше да привлече в Сити миналото лято са: Робин ван Перси, който предпочете да премине от Арсенал в Манчестър Юнайтед, Еден Азар, който премина от Лил в Челси, Хавиер Мартинес, трансфериран от Атлетик (Билбао) в Байерн (Мюнхен), както и Даниеле Де Роси и Даниел Агер, останали в клубовете си - съответно Рома и Ливърпул.

"Никой не играе добре срещу Манчестър Юнайтед, защото всички излизат със страх срещу тях. Всеки отбор играе много плахо, защото всички си мислят: "този мач е много труден - няма как да ги победим". Такава е психологическата нагласа. Това обаче не е вярно - всеки може да победи всеки във футбола. Юнайтед не е по-добър тим от нас. 100% съм сигурен в това. Нашият отбор обаче е млад и може би след 10 години и ние ще постигнем същото”, допълни италианецът.