Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини бе на върха на щастието след инфарктната победа на неговия тим у дома с 3:2 над КПР в последния 38-и кръг на Висшата лига. С този успех „гражданите” спечелиха шампионската титла за първи път от 1968 година насам и общо трета в историята си.

„Това е невероятен момент. Дори не мога да опиша как се чувствам с думи. Три минути преди края губим мача, а след това за една вкарваме два гола и побеждаваме. Искахме победата през целия мач и титлата и заслужавахме да ги спечелим. Тази титла е за всички наши фенове, за нашите фенове в Абу Даби, за президента, за собствениците", каза Манчини веднага след мача.

"Трудно ми е да опиша какво изпитвах, докато губехме мача. Молех се ние да вкараме поне един гол и да се надяваме Съндърланд да изравни. Но това, което се случи, мисля, че е перфектният финал за един луд сезон. Доминирахме през сезона в рамките на 28 мача. Имахме малко проблеми с контузии, но това, че победихме два пъти силен отбор като Манчестър Юнайтед, е достатъчен атестат за нашата титла", допълни италианският специалист.