Голмайсторът на Байерн този сезон Марио Манджукич и халфът Бастиан Швайнщайгер пропускат финала за Купата на Германия срещу Борусия (Дортмунд) утре вечер от 21:00 часа българско време на Олимпийския стадион в Берлин.

Треньорът Хосеп Гуардиола взе шокиращото решение да извади Манджукич от групата, въпреки че хърватинът е изразил готовност да играе. „Това, че Манджукич не е в състава, е мое решение! Той не можеше да тренира в понеделник и вторник. Той обаче е силен и можеше да играе”, обяви позицията си Гуардиола.

„Имам 20 футболисти, а мога да взема за мача само 18. Това беше всичко”, допълни испанецът на въпроса защо няма да разчита на голмайстора на Байерн този сезон с 18 отбелязани попадения.

Още вчера „Билд” гръмна с новината, че се готви размяна между Байерн и Челси, като баварците ще дадат на английския гранд Марио Манджукич, за да си осигурят услугите на бразилския национал и централен бранител Давид Луис.

Според списание „Шпорт Билд” Гуардиола днес официално се е сбогувал с хърватина. „Пожелавам ти много успех в твоя нов отбор”, е казал испанецът на раздяла с Манджукич.

Друга от звездите на баварците Бастиан Швайнщайгер също няма играе на финала срещу вестфалци. Германският национал лекува контузия в коляното и не е напълно възстановен. „Швайнщайгер е контузен. Надявам се, че ще може да играе на световното първенство в Бразилия, но аз не съм лекар”, каза още Гуардиола, намеквайки, че травмата на Швайнщайгер не толкова лека, колкото се смяташе.

„Това е първият ми финал за Купата на Германия. Ние сме готови и ще дадем всичко. Ако след шампионската титла бъде спечелена и купата, това ще бъде един много добър сезон”, сподели испанският специалист с поглед към утрешния финал в Берлин.