Българските национали Станислав Манолев и Николай Михайлов не играха съответно за ПСВ Айндховен и Твенте в 29-ия кръг от холандската Ередивизи.

Манолев остана на резервната скамейка на ПСВ Айндховен, който падна с 0:2 при гостуването си на Валвийк. Сандер Дутс (55) и Мичел Шет (57) дадоха аванс на домакините в резултата преди Ян Ванегоор оф Хеселинк (86) да реализира почетното попадение за "филипсите".

Твенте пък завърши 2:2 като гост на АЗ Алкмаар в дербито на кръга, като Николай Михайлов не попадна в групата, след като все още не е напълно възстановен от травма в коляното. Джоузи Алтидор (3, 70) отбеляза двата гола за АЗ Алкмаар, а за Твенте се разписа възстановеният от травма Люл Де Йонг (31) и шведският национал Емир Байрами (90).

В същото време лидерът Аякс не допусна грешка и разгроми с 5:0 като гост Хееренвеен. Грандът от Амстердам е начело в класирането с 61 точки. Втори е АЗ Алкмаар с 58, а трети е Твенте с 56. Челната петица допълват Фейенорд с 55 точки и ПСВ Айндховен с 54 пункта.