Българският национал Станислав Манолев е близо до договор с гръцкия шампион Олимпиакос, гръмнаха медиите в южната ни съседка. Цитират се информации от Холандия, където до тази зима бившият играч на Литекс защитаваше цветовете на гранда ПСВ Айндховен. В момента пък Манолев поддържа форма с "оранжевите", като дори беше с тях на лагера в Турция.

Според gazzeta.gr треньорският щаб на Олимпиакос начело с наставника Мигел Гонсалес-Мичел е забелязал българина още миналата година, когато 28-годишният футболист игра като преотстъпен във Фулъм. През този сезон роденият в Благоевград краен защитник се подвизаваше предимно във втория отбор на ПСВ, след като англичаните се отказаха да го привлекат за постоянно, а в същото време и Филип Коку не го искаше в първия състав.

Вестник "Елефтеротипия" пък съобщава, че сделката се движи от Мино Райола, чийто клиент е Манолев. Топмениджърът има още един клиент, който беше доскоро в Олимпиакос - словашкият национал Владимир Вайс-младши. Той обаче премина в катарския Лехвия. След като осигури петролните долари на гърците с продажбата на словака, Райола е в отлични взаимоотношения с ръководството на Олимпиакос, пише още изданието.

Гръцкият гранд е убедителен лидер в местния шампионат и очаква 1/8-финалните си сблъсъци с Манчестър Юнайтед в Шампионската лига.