Легендарният Диего Армандо Марадона и близо 50 000 фенове посрещнаха триумфално на „Ла Бомбонера” завърналия се в Бока Хуниорс друг идол на клуба Карлос Тевес, който ще облече отново екипа на тима. Преди 10 години нападателят напусна в посока бразилския Коринтианс, а след това игра в Европа за Уест Хям, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Ювентус.

Началото на пресконференцията се забави с около половин час заради настъпилата истерия в аржентинската столица Буенос Айрес около завръщането на Тевес. Събитието пък бе предавано от канала на Бока Хуниорс в YouTube, a профилът на клуба в Twitter пък постоянно пускаше снимки и цитати от изказването на нападателя.

"Когато напуснах отбора бях на 20 години, а сега съм на 31. Помъдрях, станах по-опитен и трябва да съм пример за младите. Отдавна обмислям завръщането си. Благодарен съм на Диего Симеоне, който искаше да ме привлече в Атлетико (Мадрид), но аз избрах Бока. Тук е моят дом", започна Тевес.

"Утре ще направя първа тренировка със съотборниците ми, а в събота, когато е мачът с Килмес, ще покажа, че се намирам в отлична форма. Треньорът Родолфо Аруабарена знае как и къде мога да съм най-полезен. Имам му доверие, както и той на мен. Хуан Роман Рикелме е мой приятел. Той е най-големият идол на феновете на Бока. Не се върнах, за да го заместя, а за да пиша история с любимия ми отбор", допълни нападателят, който на излизане на терена на стадиона не сдържа сълзите си. След това футболистът започна да скача в ритъма на песните на запалянковците.

Тевес има спечелени Копа Либертадорес и Междуконтиненталната купа с екипа на Бока Хуниорс през 2003 година, а трансферът му след това в Коринтианс беше рекорден за клуб от Южна Америка. В Англия след това нападателят спечели две титли с Манчестър Юнайтед, с чийто екип триумфира и в Шампионската лига през 2008 година. Аржентинецът стана шампион на Англия и с Манчестър Сити, преди да премине в Ювентус, чийто последни две титли бяха извоювани с дейното участие на Тевес.