Легендарният аржентински футболист Диего Марадона “взриви” медиите в Италия на пресконференцията, която даде в Неапол. 52-годишният магьосник с топката коментира сегашната звезда на гаучосите Лео Меси и вечния си съперник Пеле.

“Иска ми се Меси да помогне на Аржентина да спечели световно първенство, но задачата му става все по-трудна. Просто хората вече го научиха. Милан му заложи капан и той не успя да развие играта си. Лео е добро момче, но все още най-великият футболист си оставам аз. Пеле? Та той играеше срещу футболисти, които не мърдаха по терена. Няма как да го харесвам. Освен това не спира да говори глупости”, изригна Марадона.

Той си издигна кандидатурата и за треньор на Наполи. Като действащ футболист Дон Диего бе икона на тима от Неапол. Хората все още го боготворят и сравняват всеки следващ свой любимец с успехите на Марадона.

“Мечтая за деня, в който ще седна на треньорската скамейка на Наполи. Мадзари се справя страхотно. Работи изключително добре, но вече към него има сериозен интерес от Интер и Рома. Така че, наближава денят, в който той ще напусне...”, завърши Марадона.