Покойният Диего Марадона се разминал на два пъти с трансфер в Англия. Бившият мениджър на Шефилд Юнайтед Хари Хаслам се опитал да привлече Марадона в своя отбор през 1978 година. Тогава той заминал за Аржентина, за да проучи възможността за нови попълнения. "Остриетата" се опитали да договорят играчите Рики Вийя и Осие Ардилес, които обаче преминали в Тотнъм. В крайна сметка Хаслам се насочил към 18-годишния суперталант Марадона, който тогава играел за Архентинос Хуниорс, но президентът на Шефилд Юнайтед отказал да плати 400 000 паунда за толкова млад играч. По-късно Дон Диего не успял да премине и в Арсенал заради военните действия между Англия и Аржентина за Фолкландските острови. За всичко това разказа синът на бившия треньор Кийт Хаслам.

"Баща ми беше в Буенос Айрес с двама от своите треньори - Дани Бегара и Оскар Акре. Той се опитваше да уреди сделка за Рики Вийя и Осие Ардилес, но Шефилд не можеше да си позволи парите, които клубът им искаше за тях, и така Тотнъм ги купи. Затова баща ми потърси друг играч, а по това време суперталантът беше Диего. Той постигна сделка с неговия отбор за 400 хиляди паунда, но президентът на Шефилд - Джон Хасел, казал: Няма 18-годишен футболист, който да струва 400 хиляди, така че няма да има сделка. Всичко друго беше уредено, той щеше да заиграе в Шефилд. Баща ми се шегуваше с президента: "Не ни трябват фенове, ще има достатъчно скаути, които ще идват да гледат Шефилд". Татко обаче трябваше да намери друг и така подписа с Алехандро Сабея като негова алтернатива", сподели Кийт Хаслам пред "Скай Спортс".

Четири години по-късно Арсенал също проявява интерес към играещия вече в Бока Хуниорс Марадона и се налага Хари Хаслам отново да замине за Аржентина. "Баща ми беше напуснал Шефилд и получи обаждане от Тери Нийл - тогавашния мениджър на Арсенал. Той искаше от него да уреди сделка за Диего, знаейки какво се случи през 1978-а. Финансите бяха осигурени от спонсора. Всичко изглеждаше наред, когато татко се прибра от Буенос Айрес, но четири дни по-късно Маргарет Тачър изпрати морския ни флот във Фолкландските о-ви и всичко се провали. Неговият тогавашен агент искаше Диего да отиде в Англия, понеже неговата търговска стойност щеше да се удвои", добави Хаслам, който разказа и за впечатленията си след контрола между Аржентина и Чехословакия, която изгледал на живо през март 1982-а в Мар дел Плата. "Не бях виждал такова нещо. Тогава се срещнахме с Диего в ресторант. Всички станаха и го аплодираха, когато влезе. Там той беше бог", добави синът на Хари Хаслам.