Бившият голмайстор на Тотнъм и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов не скри възхищението си към Диего Марадона и изрази тъгата си заради смъртта на легендарния аржентинец.

"В света на футбола Марадона беше Бог. Всички обичаха начина, по който играеше и докосваше топката, той беше нещо различно. Винаги ще помня деня, в който дойде на тренировка на Манчестър Юнайтед. Правехме упражнения на терена и изведнъж някой каза: "Марадона ли е човекът, който идва с треньора?". Всички спряхме и замръзнахме. Наблюдавахме как един Бог върви сред нас. Беше страхотно преживяване да го видя лично, както и да гледам головете, които бележеше. Марадона не беше от този свят", коментира Бербатов в традиционната си рубрика за един от световните букмейкъри.

Бившият нападател на Тотнъм каза още, че "шпорите" са дали сериозна заявка за титлата във Висшата лига. Българският футболист коментира с какви качества разполагат лондончани, водени от Жозе Моуриньо. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

"С победата над Манчестър Сити, Тотнъм доказа, че е сериозен претендент за титлата. Това беше чудесна победа и може би Жозе Моуриньо е искал срещата да се развие именно по този начин. Макар и да се възхищавам на търпеливия стил на игра с пасове и задържане на топката на земята, понякога ако играеш така и имаш 60-70% владеене на топката, пак можеш да загубиш, както стана със Сити срещу "шпорите". Сити не може да промени своя стил на игра, а футболистите на Тотнъм бяха много подготвени и фокусирани, като в крайна сметка те напълно си заслужиха победата. Това е голяма заявка за титлата. Показаха, че са готови и че тази година могат да спорят за шампионския трофей. Все още е рано, но мисля, че тя е в мислите на играчите и мениджъра, дори и да не го признават. Сигурен съм, че титлата е в мислите и на феновете, но сезонът е дълъг и постоянството ще е важен фактор. Въз основата на това, което видяхме досега, не можеш да виниш никого в Тотнъм за това, че започнаха да мечтаят. Все още е рано, но това може да е тяхната година", каза още Бербатов.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dimitar Berbatov (@berbo9)