Играчите от националния отбор на Аржентина са взимали забранени стимуланти преди квалификацията за Мондиал`94 срещу Австралия, обяви легендата Диего Марадона.
 
Марадона направи признанието пред аржентинска телевизия и обвини вицепрезидента на ФИФА Хулио Грондона, шеф на аржентинската федерация, че е знаел за употребата на допинг.
 
“На мача с Австралия нямаше никакъв допингов контрол. Във всичките ни останали срещи имаше проверяващи. Дадохме 10 проби, а на най-важния ни мач нямаше контрол. Това си е чиста измама и Грондона знаеше за това”, заяви Дон Диего във “Футболното шоу”.
 
Преди мача с австралийците ни дадоха някакво странно кафе, а на терена можеше да тичаме повече. Самият Грондона не отговори на обвиненията.
 
След равенство с Австралия в Сидни, Аржентина спечели с 1:0 реванша в Буенос Айрес и се класира за световното първенство в САЩ. На Мондиал`94 Марадона даде положителна проба за допинг и бе отстранен от шампионата.
 
Световният шампион от 1986 г. и Грондона имат неразрешен спор след Мондиал 2010. След края на първенството босът на аржентинския футбол реши да не подновява договора на Марадона като национален селекционер./БЛИЦ