Марио Гомес е на 63 години и в продължение на 69 дни бе на 700 метра под земята. Другият Марио Гомес нямаше отберлязан гол в Бундеслигата от 245 дни, преди да вкара хеттрик срещу Хановер в събота.
 
След мача 25-годишният нападател на Байерн поздрави чилийския миньор и му благодари, че е бил неговия стимул. “Разбрах, че среди миньорите има мой съименник. Разбрах, че това не е съвпадение, а съдба. Това ме мотивира. Благодарен съм на хората в Чили”, заяви германският национал.
 
Чилийският миньор Марио Гомес също поздрани своя адаш. По време на тържество в дома си заради своето спасяве от мината южноамериканецът държеше снимка на своя германски “братовчед”.
 
“Още докато бях заклещен в мината, мои приятели ми казаха, че в Германия има футболист, който се казва също като мен. Е все пак той е доста по-млад от мен. Мисля, че във вторник вкара два гола за националния отбор, а в събота реализира хеттрик за Байерн. Поздравявам го! Надявам се някога да отида до Германия, за да се срещнем”, заяви чилийския миньор./БЛИЦ