Германският национал Марио Гомес е възстановен от контузията си и е готов за участие в първия четвъртфинален мач на Байерн срещу Манчестър Юнайтед във вторник. Нападателят получи разтежение на мускул на прасеца преди три седмици, но проведе пълноценна тренировка с баварците в неделя. Той дори остана за допълнително упражнение на удари след заниманието на тима.

Под въпрос за мача с Манчестър Юнайтед продължава да бъде холандският национал Ариен Робен. Той получи разтежение на прасеца на левия крак при загубата с 1:2 от Щутгарт в събота. Според думите на капитана на тима Марк ван Бомел в състоянието на Робен има подобрение, но засега не е ясно дали ще играе срещу “червените дяволи”. Решението за участието му вероятно ще бъде взето непосредствено преди мача.

Байерн със сигурност няма да може да разчита на наказания Бастиан Швайнщайгер. Вероятните заместници на германския национал са Анатоли Тимошчук, Даниел Пранич и Мартин Демикелис. Аржентинецът е възстановен от лицевите фрактури, които получи в контролната среща на националния отбор срещу Германия преди три седмици. Демикелис дори се появи в игра срещу Щутгарт в събота./БЛИЦ