Германският национал и халф на Борусия (Дортмунд) Марко Ройс заяви, че не би могъл да говори като съотборника си в Бундестима Месут Йозил, който открито твърде, че иска да измести Кристиано Роналдо и да спечели „Златната топка”.

„Аз не съм такъв тип, който прави големи изказвания. Предпазлив съм с подобни сравнения. Що се отнася до Месут, той определено разполага с класата да се конкурира с Роналдо. Все пак мисля, че и аз имам това качество. През последните година-две направих добро развитие. Все още не съм там, където искам да съм. Като играч се виждам в категорията на тези, за които няма граници нагоре”, споделя Марко Ройс в интервю за актуалния брой на немското списание Sport Bild.

“Това е петата ми година като професионалист и за това време сам се опознах по-добре. Няма нито граници, нито перфектен футболист. Знам обаче, че със силна воля искам да се подобрявам с всеки ден. Искам да продължа да се развивам и това е решаващото”, допълва халфът.

„След дългия сезон с много мачове идва спад във формата и това е нормално. Трябва да съм на 100% готов за Световното. По време на квалификациите играх като ляво крило, но селекционерът знае, че мога да играя още в центъра, отдясно и в атака. Не ме интересува къде ще постави. Моята цел е просто да играя на Световното“, каза още 24-годишният футболист.