Марсилия обърна като домакин Лориен с 2:1 в среща от 18-ия кръг на френската Лига 1. Играчите на Дидие Дешан губеха с 0:1 до 84-ата минута, но показаха характер и измъкнаха трите точки.

В средата на първото полувреме Ламин Коне бе изгонен и гостите останаха с човек по-малко. Въпреки числения превес обаче домакините така и не можеха да поведат в резултата, след като вратарят на гостите Фабиен Одар отразяваше всички по-опасни удари. След почивката при контраатака на Лориен в 77-ата минута Иносен Емегара успя да преодолее Никола Н'Кулу и излезе сам срещу Стив Манданда, след което го преодоля за 0:1. В 84-ата минута обаче Матийо Валбуена взе нещата в свои ръце и с прецизен удар изравни за 1:1. Буквално в последните секунди Валбуена си спечели фаул на границата на наказателното поле, заради които Ремоу получи втори жълт картон и гостите останаха с 9 души на терена. След това Валбуена подаде перфектно на Бруно Шейру, който с глава донесе победата на Марсилия и оформи крайното 2:1.

След победата си Марсилия успя да се доближи на девет точки от върха и на шест от зона Шампионска лига, като заема осмо място във временното класиране с 28 точки. Лриен пък е на девета позиция с 23 пункта. Лидер остана Монпелие, който се издъни и завърши 1:1 у дома срещу Тулуза.

Резултати от 18-ия кръг в Лига 1:
Брест – Оксер 1:0
Каен – Нанси 1:2
Дижон – Сент Етиен 1:2
Марсилия – Лориен 2:1
Монпелие – Тулуза 1:1
Ница – Валансиен 2:0
В момента играят: Лион – Евиан
В неделя от 18:00 часа: Аячо – Рен и Бордо – Сошо
В неделя от 22:00 часа: ПСЖ – Лил