Олимпик (Марсилия) срази Анже с 5:2 в мач от 23-ия кръг на френската Лига 1.

Анже поведе още в 8-ата минута, след като Анжело Фулини получи отлична топка на границата на наказателното поле и с удар в долния ляв ъгъл направи резултата 0:1. Само три минути по-късно Набил Бенталеб се възползва от добро подаване на дъгата на пеналта и удвои аванса на гостите.

В 18-ата минута Марсилия върна един гол чрез Аркадиуш Милик, който от близко разстояние направи резултата 2:1. Малко по-късно Жерсон стреля от разстояние и не остави никакви шансове на вратаря на Анже за 2:2.

Олимпик стигна до трети гол в 70-ата минута, когато Аркадиуш Милик се възползва от добро центриране в пеналта и с глава изведе своя тим напред. В 78-ата отново полякът се разписа след удар в долния десен ъгъл на вратата, оформяйки своя хеттрик, а пет минути преди края на редовното време Ченгиз Юндер оформи крайното 5:2 с удар от границата на наказателното поле на Анже.

След успеха си домакините събраха 43 точки и се намират на второ място във временното класиране. Лидер е Пари Сен Жермен с 53. Анже е на 12-а позиция с 29.