Олимпик (Марсилия) спечели с 2:1 при гостуването си срещу Реймс след обрат в мача от 28-ия кръг на френската Лига 1 и съкрати аванса на лидера ПСЖ до 7 точки. За домакините се разписа Фоларин Балогун (13), а за гостуващия тим две попадения отбеляза Алексис Санчес (16, 29).

Мачът започна на високи обороти и още в 13-ата минута домакините поведоха чрез Фоларин Балогун, който прати топката в левия ъгъл на вратата, пазена от Пау Лопес. Три минути след това Алексис Санчес възстанови равенството от пряк свободен удар.

В 29-ата минута Алексис Санчес отново наказа домакините от Реймс. Този път чилиецът засече центриране и прати топката в мрежата на Диуф за втори път.

През второто полувреме играта бе една идея по-накъсана и двата отбора не създаваха толкова често реални голови положения. Реймс опита да наложи преса в началните минути след подновяването на играта, но възпитаниците на Уил Стил така и не стигнаха до нещо по-съществено от центрирания. В 58-ата минута Маршъл Мунеци достигна до центриране в наказателното поле и прати топката в дясната греда.

Марсилия можеше да съжалява, че не реши мача по-рано с трети гол, но силите на Жордан Верету стигнаха само за удар в дясната греда малко преди края на редовното време. В добавеното време Реймс направи отчаян щурм, но стигна само до фрапантен пропуск на Фоларин Балогун, който остана очи в очи срещу вратаря, преодоля го и прати топката в лявата греда.

С победата Марсилия запази втората си позиция и вече им 59 точки. Реймс пък е на девето място с 43 точки и се отдалечи от местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири през следващия сезон.