Мартин Петров официално дебютира с екипа на Еспаньол, който направи 0:0 при гостуването си на Сарагоса в среща от 21-ия кръг на испанската Примера дивисион. Българинът влезе в игра в 75-ата минута, когато замени контузилия се Кристиан Гомес. Първата му изява с екипа на каталунците даде повод на българина за кратък коментар.

“Не пипнах топката. Все пак съм доволен, защото играх 15 минути и мисля, че следващият мач мога да прекарам на терена малко повече", заяви Петров. - Чувствам се добре, климатът е хубав. Но семейството ми не е с мен и не мога да виждам децата си. Все още нямам апартамент, но тук ми харесва, а освен това съм професионалист.”

Мартин е оптимист относно шансовете за спасение на Еспаньол от изпадане. “Имаме добър отбор, който няма да има проблем да се спаси от изпадане, ако играе както в последните 2-3 кръга. За мен няма значение дали играя или не. Искам да помогна на отбора, независимо дали на терена или от пейката. Искам да допринеса с моя опит и да помагам на младите”, каза Петров пред испанските медии.